2η ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ XIOY

13 ΕΩΣ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Η Μουσική Ακαδημία Φιλαρμονικής Χίου «Chios’ Philharmonic Music Academy», που ιδρύθηκε το 2023, είναι αφιερωμένη ώστε να εμπνεύσει και να καλλιεργήσει νέους μουσικούς, μέσω μίας σειράς καθημερινών masterclasses, workshops και συναυλιών, καθοδηγούμενα από καταξιωμένους μουσικούς της χώρας μας και σημαντικούς καθηγητές-σολίστ του εξωτερικού.

Απευθύνεται σε νέους, λάτρεις της μουσικής και επαγγελματίες, καθώς προσφέρει υψηλής ποιότητας μαθήματα και μουσικές δραστηριότητες, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί το αίσθημα του μουσικού επαγγελματισμού, της συνεργατικότητας και του σεβασμού, ενισχύοντας την αφοσίωση στην τέχνη.

Η πρώτη Μουσική Ακαδημία Χίου ανήκει πλέον στη μουσική ιστορία της Χίου συνιστώντας ταυτόχρονα πολύτιμη παρακαταθήκη για τη δημοτική φιλαρμονική της.

Στο πενθήμερο αυτό «σχολείο» όλοι οι συμμετέχοντες βίωσαν μια σημαντική μουσική εμπειρία, μέσα από καθημερινά ατομικά και ομαδικά μαθήματα και συναυλίες, που άφησε ένα ανεξίτηλο ψυχοπνευματικό αποτύπωμα, καθώς, εκτός από τις αναμφισβήτητες γνώσεις, σφυρηλατήθηκαν και πολύτιμες φιλίες!

Καθηγητές υπήρξαν αξιόλογοι επαγγελματίες μουσικοί της χώρας μας, και μαθητές, εκτός από το νέο αίμα της φιλαρμονικής, σπουδαστές από την υπόλοιπη Ελλάδα που ετοιμάζονται ν’ανοίξουν τα φτερά τους και να αφιερωθούν στον κόσμο της μουσικής.

Το αποκορύφωμα της Ακαδημίας ήταν η παρουσία του θρυλικού κουιντέτου χάλκινων πνευστών “Canadian Brass” που εκτός από τη μοναδική συναυλία που έδωσαν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, πρόσφεραν αφειδώς, από το γνωστικό τους πλούτο στη διάρκεια των masterclasses, προβών και συναυλιών, αποτελώντας μαζί με τους καθηγητές πρότυπα και εμπνευστές για τους συμμετέχοντες της Ακαδημίας.